Matkavalmistelut eli lastenrattaat lentokoneeseen

  • 14 Sep, 2022

Lastenrattaat lentokoneeseen onnistuu lentoyhtiön ohjeiden mukaisesti.

Pienten lasten kanssa matkustaminen on ihanaa, mutta monelle valmistelut ja kaikkien tarvittavien tavaroiden saaminen kohteeseen tuottavat pohdintaa. Erityistä päänvaivaa voivat aiheuttaa lastenrattaat, mutta perillä ne ovat ensiluokkaisen tärkeät helpottamaan kaikkien tavaroiden sekä väsyneiden lasten kuljettamista. Helpoimmat lastenrattaat lentokoneeseen ovat matkarattaat, jotka menevät tarpeeksi pieneen tilaan. Liian heppoisia rattaita ei kuitenkaan kannata ottaa mukaan, sillä se kostautuu perillä epäkäytännöllisyytenä.

Miten voi ottaa lastenrattaat lentokoneeseen?

Lastenrattaiden pakkaamiseen löytää tarkan ohjeistuksen lentoyhtiön sivuilta, joten ne on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin. Yleensä ne laitetaan ruumaan joko juuri ennen lentokoneeseen nousua tai jo samassa yhteydessä muiden matkatavaroiden kanssa. Tällöin erityisesti vauvalle voi olla hyvä ottaa mukaan kantoliina helpottamaan lentokentällä oleskelua ja sen poikki kävelyä. Matkat saattavat olla pitkät. Isommille lapsille terminaaleista löytyy yleensä lainattavat matkarattaat.

Lastenrattaat tulee kuitenkin aina pakata huolella. Jotkut lentokentät antavat pakkaamista varten oman pussin lähtöselvityksessä. Joillain lentokentillä suojapussia ei ole mahdollista saada paikan päältä, jolloin pakkaamisesta kestävään suojapussiin tulee huolehtia itse. Rattaat on syytä pakata erittäin hyvin, etteivät ne likaannu tai hajoa kulkiessaan muiden tavaroiden mukana. Rattaat onkin aina syytä laittaa kokoon ennen pakkausta, jotta ne menevät mahdollisimman pieneen tilaan.

Rattaat käsimatkatavarana

Mikäli rattaat menevät niin pieneen tilaan, että ne eivät ylitä käsimatkatavaroiden koko- ja painorajoituksia, voi rattaat ottaa sisään lentokoneeseen. Tällöin ne lasketaan kuitenkin yhdeksi käsimatkatavaraksi. Rattaat on puhdistettava ennen niiden viemistä matkustamoon. Mukaan otettavat rattaat on kuitenkin aina syytä valita sen mukaan, mitä rattaita tarvitse perillä. Vaikka lomamatka kestäisi vain viikon, se on suhteellisen pitkä aika työnnellä huonoja rattaita.