Pinnasänky laatikoilla on tilansäästäjä

  • 03 Aug, 2022

Pinnasänky laatikoilla tuo säilytystilaa

Vauvan tuloon on hyvä valmistautua monin eri tavoin. Yksi tärkeimmistä hankinnoista lienee vauvan ensimmäinen oma nukkumapaikka, pinnasänky, joka usein on käytössä vielä taaperoikäisenäkin. Pitkän käyttöaikansa vuoksi on tärkeää valita sellainen sänky, joka miellyttää sekä omaa visuaalista silmää, että vastaa käytännöllisyyden vaatimuksiin. Pinnasänky laatikoilla on oiva valinta erityisesti silloin, kun ylimääräistä tilaa ei juuri ole, mutta toiveena on kuitenkin saada tilaa esimerkiksi vauvan liinavaatteiden ja pyyhkeiden säilytykseen.

Pinnasänky laatikoilla säästää tilaa

Pinnasängyn valinta sisältää usein monta eri huomioitavaa seikkaa: ulkonäkö, yhteensopivuus muun sisustuksen kanssa, hinta, koko, muunneltavuus sekä ominaisuudet, kuten laatikosto. Laatikollisissa pinnasängyissä sängyn alla oleva muuten turhaksi jäävä tila tulee hyötykäyttöön säilytystarkoitukseen, ja se toimii myös esteenä esimerkiksi lelujen päätymiselle sängyn alle. Laatikko on kätevä tapa säilöä lapsen lelut, liinavaatteet tai muut tilaa vievät tarvikkeet, jotka on hyvä pitää piilossa, mutta helposti saatavilla.

Pinnasänky vaatii jonkin verran suunnittelua erityisesti pienissä huoneissa sen osalta, miten sängyn sijoittaa tilaan. Sängyn seinustojen korkeus voi vaikuttaa siten, ettei esimerkiksi lapsen nostaminen päädyn kautta ole ergonomista, jolloin vähintään sängyn yhden pitkän reunan tulisi olla vapaana. Myös laatikko-ominaisuus vaatii luonnollisesti sängyn vierelle tilaa, jotta laatikon saa auki. Ota nämä siis huomioon sängyn ostamista ja sijoittelua suunnitellessasi.

Lelulaatikko lapsen tasolle

Lelujen sijoittaminen pinnasängyn alle laatikkoon on hyvä keino saada lapsen käsien ulottuville lelut ilman, että niiden tarvitsee olla aina esillä. Erityisesti, mikäli pinnasängyn saa muutettua taaperoikäisen juniorisängyksi laitoja laskemalla tai vaihtamalla, on sängyn yhteydessä oleva laatikko kiva lisä omatoimisuutta harjoittelevalle taaperolle, sillä hän pääsee helposti itse leikkimään suosikkileluillaan.