Sisustustrendit 2022

  • 28 Jan, 2022

Maanläheiset sävyt näkyvät vahvasti, kun tarkastelussa ovat sisustustrendit 2022. Enää ei suosita kovin räiskyviä värejä, vaan trendejä seuraava sisustaa kotinsa varsin neutraaleilla väreillä, kuten beigellä, valkoisella ja harmaan sävyillä. Luonto ja sen värit heijastuvat hyvin vahvasti tämän vuoden sisustustrendeihin, mikä ei sinänsä ole ihme, koska neutraalit luonnon värit myös rauhoittavat mieltä ja tuovat mukavaa selkeyttä kodin ilmeeseen.

Maanläheiset sävyt näkyvät sisustuksessa myös tänä vuonna.

Parhaat sisustustrendit 2022 omaan kotiin

Vuoden 2022 sisustustrendit pitävät sisällään siis maanläheisiä värejä, jotka sopivat erittäin hyvin suomalaiseen kotiin. Sisustustrendeissä näkyy vahvasti myös pyöreiden muotojen käyttäminen huonekaluissa, kuten sohvissa, sohvatuoleissa ja pöydissä. Pyöreät muodot tuovat kodin sisustukseen pehmeyttä ja turvallisuuden tunnetta. Pinnalla ovat myös moduuleista koostuvat kalusteet, joita voi näppärästi muuttaa ja siirrellä paikasta toiseen.

Trendeissä korostuu vahvasti myös tämä aika ja sen mukanaan tuoma entistä vahvempi etätyöskentelyn kulttuuri. Kun kodissa on myös työpiste, on se mukava sisustaa toimivaksi, ergonomiseksi ja kivannäköiseksi. Erilaiset pieneenkin tilaan sopivat sisustusratkaisut kotitoimistojen osalta nostavat vahvasti päätään. Muun muassa erilaisilla pallotuoleilla, valaistusratkaisuilla ja taittopöydillä työpisteeseen saadaan tarvittavaa kompaktiutta, mutta myös trendikkyyttä.

Vuoden 2022 sisustustrendit: kiertotalous ja vastuullisuus

Ajan hengessä näkyy myös hyvin vahvasti vastuullinen kuluttaminen ja kiertotalous. Sisustustrendit 2022 korostavat entistä enemmän vanhojen kalusteiden uusiokäyttöä ja tuunaamista, kuten esimerkiksi vanhan sohvakaluston verhoilua. Kalusteissa suositaan pitkää ikää sekä laadukkaita ja ajattomia tuotteita, jotka kestävät aikaa. Vastuullinen sisustaja on kiinnostunut tuotteen alkuperästä ja kiinnittää huomiota materiaalivalintoihin. Vastuullisuus näkyy myös sisustustuotteiden ja kalusteiden pitkässä elinkaaressa.

Sisustustrendit 2022 heijastavat vahvasti kiertotaloutta ja kestävää kehitystä. Uusiomateriaalien suosiminen jatkaa kasvuaan. Muun muassa erilaisia puumateriaaleja näkyy paljon sisustuksessa ja niiden käyttö on luovaa. Puumateriaalit toimivat loistavasti niin keittiössä, olohuoneessa kuin makuuhuoneessakin tuoden mukavaa seesteisyyttä ja maanläheisyyttä kyseiseen tilaan.

Olohuoneen sisustuksessa näkyy mukavuus ja kodikkuus

Olohuoneen sisustuksessa näkyy pehmeys, mukavuus ja kodikkuus. Olohuone on paikka, jossa vietetään paljon aikaa ja tämän päivän sisustustrendeissä tämä korostuu aiempaa voimakkaammin. Kalusteet ovat mukavia ja seesteisiä. Olohuoneesta halutaan tehdä houkutteleva tila, jossa on mukava rentoutua arjen kiireiden keskellä. Olohuoneeseen on kiva kokoontua viettämään kivaa iltaa ja pelailla vaikka live blackjack -peliä, katsoa televisiota tai lukea kirjoja.

Sohvamuoti vuonna 2022 suosii pehmeitä ja pyöreitä muotoja. Erilaiset moduulisohvat ovat suosittuja ja sohva saa mielellään olla helposti muunneltavissa. Väreissä näkyvät seesteiset ja harmoniset värit, jotka tuovat huoneeseen lempeyttä. Sohvalle laitetaan mielellään muhkeita tyynyjä ja pehmoinen viltti tuomaan kodikkuutta.

Sisustustuotteiden sisustustrendit 2022

Valaisimet ovat tärkeä osa kodin sisustusta. Tällä hetkellä trendikkäitä ovat erilaiset lasiset kuvut, rottinkiset valaisimet ja pyöreitä muotoja suosivat valaisimet. Esimerkiksi himmeä seinälamppu toimii loistavasti tunnelmavalona makuuhuoneessa. Eteiseen sopii loistavasti vaalea kupuvalaisin, joka valaisee hyvin koko huoneen. Olohuoneeseen voi valita hieman näyttävämmän valaisimen, kuten tyylikkään ja trendikkään riippuvalaisimen.

Valaistuksen lisäksi huomiota kiinnitetään luonnonvaloon ja sitä myötä myös kodin verhoihin. Luonnonvalo halutaan päästää mahdollisimman vapaasti sisälle, joten verhot ovat kevyet ja ilmavat sekä väriltään vaaleat. Verhojen materiaaleissa suositaan pellavaa ja myös kierrätysmateriaaleja.

Sisustustrendit 2022 ovat kiinnostavia, ajanhenkeä ilmentäviä ja maanläheisiä. Kiinnostavuus näkyy erilaisissa muodoissa ja innovatiivisissa muunneltavissa kalusteissa. Ajanhengen myötä ilmentyvät vastuullinen sisustaminen, kestävä kehitys ja kiertotalous. Kalusteilta halutaan kestävyyttä, pitkää ikää ja vastuullista tuotantoketjua. Maanläheiset värit ovat vahvasti pinnalla ja ne tuovat kotiin mukavaa harmoniaa. Kaikessa näkyy vahvasti se, että tänä päivänä kodissa vietetään paljon aikaa.