Suomalaiset huonekalut ja trendit 2024

  • 20 Feb, 2024

Pyöreät muodot trendaavat vuonna 2024.

Millaisia ovat sisustustrendit 2024 ja miten suomalaiset huonekalut sopivat niihin? Lyhyesti sanottuna vuonna 2024 trendeinä näkyvät selvästi varsin runsas värien käyttö sekä rento kodikkuus. Yhä enemmän voi sisustuksessa tuoda näkyville omaa persoonallisuuttaan. Poimitaan niistä muutama ja katsotaan niiden sopivuutta huonekalujen kanssa.

Värit ja suomalaiset huonekalut

Sisustuksessa ovat pitkästä aikaa vallalla värikylläisyys, sillä pelkkä valkoinen on poistumassa vähitellen taustalle ja trendit 2024 ovat tuoneet huomattavan paljon erilaisia värisävyjä. Niitä ovat sininen, erilaiset vihreät, beige ja persikka sekä jopa vaaleanpunainen.

Jos sisustajasta tuntuu siltä, ettei suomalaiset huonekalut toimi värikkäinä, voi väriä lisätä monilla erilaisilla sisustustuotteilla kuten tyynyillä, valaisimilla ja muilla vastaavilla esineillä. 

Väriä suositaankin erityisesti pienemmissä huonekaluissa kuten keittiön tuoleissa tai parveke- ja terassikalusteissa. Silti ei ole mikään yllätys, jos sohva tai nojatuolit ovat värikkäämpiä eikä perinteistä harmaata, valkoista tai beigeä. Hyvää viihtyvyyttä tuovatkin värikäs ympäristö sekä casinopelit.

Suomalaiset huonekalut saavat pyöreän muodon

Kuten tiedetään, ovat suomalaiset huonekalut olleet jo useamman vuoden ajan varsin kulmikkaan muotoisia. Nyt suunta on täysin toinen ja markkinoille on tullut enemmän muotoja, jotka ovat kaarevia sekä pyöristettyjä. Tällaiset muodot ovat ottamassa valtaa koko sisustuksessa, sillä näitä muotoja on huonekalujen lisäksi peileissä, valaisimissa ja jopa keittiössä.

Jos ajatellaan tarkemmin tilan käyttöä, niin pyöreät muodot pehmentävät tilan ja luovat kodikasta eikä niin jäykkää tunnelmaa. Erilaiset pyöreät muodot lisäävät sisustuksen mielenkiintoisuutta ja tuovat siihen täysin erilaista eloa. Nämä muodot voivat olla pelkästään jokin pieni yksityiskohta kuten esimerkiksi muhkean sohvan kaverina pöydälle asetettu sienenmuotoinen pöytävalaisin.

Trendit tuovat aitoa puuta

Luonnosta poimitut trendit ovat olleet jo jonkin aikaa sisustuksessa mukana eivätkä ne vieläkään ole päästämässä otettaan. Tällä hetkellä sisustuksessa suositaan puuta ja se hyväksytään sekä kierrätettynä että uusiutuvana. 

Suosittu puumateriaali on mänty, jota suomalaiset huonekalut osaavat käyttää luonnollisesti. Pitkään vallalla ollut vaaleiden puumateriaalien rinnalle mänty tuo mukavaa vaihtelua. Tämänhetkinen trendi hyväksyy oksien näkymisen materiaalissa eikä niitä tarvitse maalata peittoon. Luontotrendi on jatkaa vahvasti sisustamisen mukana.

Tummat puun sävyt ovat myös nousemassa männyn rinnalle. Ruskean eri sävyt sopivat hyvin sisustukseen, joten tummanruskea sekä pähkinän sävyiset vaihtoehdot sopivat sekä panelointiin että huonekaluihin.

Runsas sisustus poistaa minimalististen

Sisustuksen suunta vuonna 2024 on jälleen ja voikin sanoa pitkästä aikaa rennompi ja runsaampi. Minimalistinen suuntaus sekä selkeät linjat saavat hiukan väistyä. Runsaus ei tarkoita sekaista huonetta vaan sitä, että sisustuksessa voi nähdä myös eri aikakausien suomalaiset huonekalut.

Se tarkoittaa myös sitä, että trendit näkyvät tyynyvuorina sohvilla, rönsyävinä viherkasveina, kirjapinoina pöydillä sekä tauluseininä, joissa asettelu on huolettomampaa eikä niin tarkkaa kuin aiemmin. Runsas sisustus tarkoittaa siis sitä, että elämä saa näkyä eikä kaiken tarvitse olla koko ajan tietyssä tiukassa järjestyksessä. Voit myös tilata huonekalut netistä, jolloin voit rauhassa suunnitella kokonaisuutta.

Suomalaiset huonekalut ja hienostunut tyyli

Hienostunutta tyyliä haetaan hotelleista, joissa on ylellinen, mutta toisaalta myös rentouttava tunnelma. Kylpyhuoneisiin pyritään saamaan samaa tyyliä kuin spa -tiloissa ja makuuhuoneet sisustetaan laadukkailla materiaaleilla, jossa suomalaiset huonekalut saavat kaverikseen näyttävän sängynpäädyn.

Myös investointi laadukkaisiin vuodevaatteisiin saa aikaan pienellä vaivalla ylellisyyttä. Aito puu sängyn rungossa luo täydellisyyttä. Värimaailmaa voi rakentaa yhdistelemällä luonnonläheisiä sävyjä sekä murrettuja sävyjä sinisestä, vihreästä sekä punaisesta. 

Ylellisyyttä on helppo korostaa pienillä asioilla, kuten helmalakanoilla, torkkupeitoilla, päiväpeitolla sekä paksuilla pimentävillä verhoilla. Pehmeät värisävyihin sopivat matot lisäävät tähän tyyliin myös ripauksen kodikkuutta.