Yksiön sisustus ja helpot tilaratkaisut

  • 05 Sep, 2021
Yksiön sisustaminen vaatii suunnittelua ja käytännöllisiä ratkaisuja.

Yksiön sisustus on mielenkiintoinen projekti. Yksiöitä on olemassa erilaisilla pohjaratkaisuilla, osa on erittäin käytännöllisiä ja sitten on olemassa kauhuasuntoja, joissa vaatehuone tai eteiskäytävä vievät kolmasosan jo muutenkin vähäisistä neliöistä. Kuten sisustaminen yleensäkin, niin erityisesti pienten asuntojen sisustaminen vaatii erityistä luovuutta. Pientä asuntoa sisustettaessa täytyy ottaa huomioon tilan vähyys. Mitään ylimääräistä ei voi suunnitella tuovansa asuntoon. Suunnittelussa täytyy myös ottaa huomioon, että nukkumis- ja ruokailutila sekä oleskeluhuone ovat yleensä yksi ja sama huone. Nerokkailla ratkaisuilla pienestäkin tilasta saadaan toimiva ja kotoisa.

Yksiön sisustus vaatii käytännöllisiä ratkaisuja

Pienessä tilassa, jossa neliöitä on todennäköisesti alle 40, käytännöllisyys menee kaiken edelle. Jokaisella huonekalulla ja tavaralla täytyy olla jokin merkitys, koska muuten koti täyttyy turhaan. Usein sisustuksessa pyritään ratkaisuun, joka tekee tilasta viihtyisän.

Suunnittelussa apuna voi käyttää valmiita malleja. Esimerkiksi Ikean liikkeissä on mallihuoneita, joista voi käydä hakemassa inspiraatiota. Ikea on myös erikoistunut miniyksiöiden sisustamiseen ja sieltä löytyy huonekaluja, jotka on suunniteltu erityisesti pieneen tilaan. Tärkeintä on, että lopputulos on asukkaan tarpeisiin sopiva.

Suunnittele budjetti ja pidä siitä kiinni

Suunnittelussa lähdetään helposti revittelemään ja ideoimaan lennokkaasti. Ensimmäisessä vaiheessa kannattaa päättää projektin budjetti ja erityisesti, mikä on budjetin ehdoton yläraja. Tämän jälkeen tehdään lista, mitä ehdottomasti tarvitaan. Lopuksi lasketaan pakollisten hankintojen yhteissumma.

Yksi vaihtoehto on tilata huonekalut netistä etenkin jos tietää tarkalleen, mitä haluaa. Verkkokaupat ovat kätevä vaihtoehto, koska tilauksen voi tehdä omalta kotisohvalta ja tuotteet saa parhaassa tapauksessa kotiovelle asti kannettuina. Se tekee huonekalujen ostamisesta kätevää ja pienentää heräteostosten tekoa. Huonekaluliikkeissä mukaan tarttuu usein myös kaikkea ylimääräistä. Verkkokaupat sopivat budjettisisustamiseen erinomaisesti.