Naulakot

Naulakoilla voi luoda sisustukseen mielenkiintoisia yksityiskohtia

Naulakot ovat käytännöllisiä sisustuselementtejä. Naulakoita löytyy jokaiseen tyyliin sopivia. Yleisimmät vaihtoehdot ovat seinään kiinnitettävä naulakko tai jalkanaulakko. Näiden kahden vaihtoehdon sisältä löytyy paljon variaatioita. Myös valmistusmateriaaleja löytyy laidasta laitaan. Yleisin on varmasti puinen naulakko, mutta muovisia ja metallisiakin löytyy. Valmistusmateriaali kannattaa valita sisustuksen yleisen tyylin ja oman maun mukaan. On tärkeää, että naulakko sopii sisustuksen kokonaisuuteen ja sulautuu osaksi sitä. Kaikki materiaalit ovat varmasti yhtä kestäviä ja värivaihtoehtojakin löytyy runsaasti. Esimerkiksi bambu on kulutusta kestävää ja on ollut suosittu materiaali sisustuselementeissä jo vuosia.

Jos naulakko on seinään kiinnitettävä, niin siitä voi tehdä käytännöllisen kokonaisuuden. Esimerkiksi säilytyslaatikot lisäävät sen käyttömahdollisuuksia. Kukapa ei haluaisi säilytysjärjestelmää, josta tavarat ovat helposti saatavilla ja löydettävissä.

Pienen tilan sisustaminen vaatii luovuutta

Jos sisustettava tila on pieni ja naulakot täytyy sisällyttää tilaan, niin yksi vaihtoehto on haitarinaulakko. Se muuntautuu moneksi ja vie tarvittaessa vähän tilaa. Pieneen tilaan sopii myös puinen seinänaulakko, jolla saadaan säästettyä lattiatilaa.

Haitarinaulakko on yleensä seinään kiinnitettävä naulakkojärjestelmä, jonka pituutta saadaan säädettyä tarpeen mukaisesti. Haitarimalliset naulakot ovat erittäin toimiva ratkaisu pieneen tilaan, johon ei mahdu mitään ylimääräistä. Ne on yleensä valmistettu metallista, mutta myös puisia haitarinaulakoita on tarjolla. Materiaalivalintaan vaikuttaa yleensä sisustajan oma tyylimaku sekä osittain myös käyttötarkoitus. Molemmista materiaaleista valmistetut haitarinaulakot ovat kulutusta ja arkikäyttöä kestäviä.

Verkkokaupat on hyvä vaihtoehto

Jos sisustaja haluaa keskittyä luovaan suunnittelutyöhön, eikä niinkään kivijalkaliikkeissä kiertämiseen, niin kannattaa hankkia huonekalut netistä. Esimerkiksi sivuiltamme löydät lukuisia jälleenmyyjiä, ja valikoima on suuri. Oli etsinnän alla sitten metallinen tai puinen naulakko, voit löytää sen avullamme. Tilaajan vastuulle jää vain päättää hintaluokka ja selvittää, millaiset toimitusvaihtoehdot kyseisessä verkkokaupassa on. Netistä tilaaminen helpottaa sisustajan arkea huomattavasti, koska tilauksen voi tehdä omalta koneelta. Parhaassa tapauksessa tilaus toimitetaan suoraan asiakkaan kotiovelle.

Tästä löytyy vielä pari sisustusvinkkiä liittyen naulakoihin. Jos mietit, että naulakot ovat vain vaatteita varten niin, mitä jos pohtisit asiaa uudesta näkökulmasta. Naulakko voi toimia myös tyylikkäänä sisustuselementtinä. Siihen voi ripustaa koriste-esineitä tai se voi toimia telineenä perhekuville. Esimerkiksi haitarinaulakossa voi leikkisästi roikkua valokuvia. Ne voi kiinnittää vaikka langalla tai puisilla pyykkipojilla. Toinen vaihtoehto on ripustaa naulakkoon kausivalot. Etenkin pimeinä vuodenaikoina se luo ympärilleen miellyttävää kotoisaa tunnelmaa.