Säilytyskalusteet

Säilytyskalusteilla kaaos haltuun ja koti tyylikkääksi

Kauneinkaan koti ei ole viihtyisä, jos se on jatkuvasti epäjärjestyksessä. Epäjärjestys syntyy yleensä tavarakaaoksesta, ja sitä taas on mahdoton selättää ilman järkeviä säilytyskalusteita. Säilytyskalusteet on nimensä mukaisesti suunniteltu säilyttämään niitä esineitä, asioita ja tavaroita, jotka ovat tarpeellisia, mutta eivät ilo silmälle hujan hajan leviteltynä. Parhaimmillaan vaikkapa eteisen tai lastenhuoneen säilytyskalusteet ovat miltei järjestyksen edellytys. Minne muualle voisikaan sulloa loputtomat kenkäparit tai leluvuoren? Hyviä säilytysratkaisuja saatetaan kuitenkin tarvita missä huoneessa tahansa. Parhaimmillaan säilytykseen soveltuvat kalusteet eivät ole massiivisia kaappeja tai rumia hyllyjä, vaan ne sulautuvat sisustukseen täydentäen sitä.

Tavaroiden lisäksi myös liinavaatteet, kuten lakanat ja sisustustekstiilit tai vaikkapa harvoin käytetyt asiat sopivat säilytyskalusteiden uumeniin jemmattaviksi. Paras tapa säilöä tavaroita on pysyä kohtuudessa ja järjestyksessä, jotta tarvitsemansa löytää myöhemmin.

Säilytyskalusteet sopivat joka huoneeseen

Parhaat eteisen säilytyskalusteet ovat tarkoituksenmukaiset. Sinne mahtuvat ne vaatteet ja jalkineet, jotka eivät ole aktiivikäytössä. Erilliset säilytyslaatikot helpottavat järjestyksen pitämistä. Säilytyskalusteet itsessään eivät saa viedä liikaa tilaa tai tehdä jo valmiiksi ahdasta tilaa vaikeakulkuiseksi.

Tarkoituksenmukaisen säilytyskalusteen on hyvä olla kohtalaisen kokoinen myös siitä syystä, että sen sisältö pysyy paitsi järjestyksessä myös maltillisena. Suureen kaappiin tulee säilöneeksi runsaasti sellaisiakin asioita, jotka olisi oikeastaan aika laittaa jo kiertoon. Pienempi alusta haastaa miettimään, mitä oikeasti haluaa säilyttää ja mistä on kenties aika luopua.

Valitse säilytyskalusteet tyylin mukaan

Lastenhuoneen säilytyskalusteet on hyvä valita huoneen käyttäjiä eli perheen pienimpiä silmällä pitäen. Kun lapsi ylettyy itse laittamaan lelut takaisin kaappiin tai hyllyyn, hän tekee todennäköisesti niin. Lastenhuoneen kalusteiden tulisi olla helposti puhdistettavia sekä niin tukevia, etteivät ne keikahda, vaikka utelias tutkimusmatkailija innostuisi kiipeämään korkeuksia kohti. Mikäli mahdollista, ota lapsi itse mukaan valitsemaan lastenhuoneen säilytyskalusteita. Hän tuntee itsensä tärkeäksi, kun saa ilmaista mielipiteensä. Hyvä tapa on ostaa huonekalut netistä jolloin niitä voi vertailla rauhassa kotona.

Monet säilytyskalusteet ovat kauniita huonekaluja jo sellaisenaan, ja säilytysominaisuus tulee ikään kuin kaupan päälle. Eri kauppojen valikoimiin on inspiroivinta tutustua, kun tarjonta on koottu yhteen paikkaan, eikä jokaista tuotetta tarvitse etsiä erikseen surffaamalla ja klikkaamalla. Käytä säilytyskalusteiden valinnassa luovuutta ja rohkeutta. Eteisen kenkäkaapiksi tarkoitettu kaluste voi olla täydellinen lastenhuoneeseen tai olohuoneen kaapisto puolestaan eteiseen. Parhaassa säilytyskalusteessa yhdistyvät luovuus, käytännöllisyys ja kauneus.